Newsletter 2011/02

KONFERENCE APT V SAN FRANCISCU

Konference pořádaná asociací pro osobnostní typologii (APT) se konala v krásném městě se slavným Golden Gate Bridge, který jako by symbolizoval spojování protikladů – hlavní téma jungovské osobnostní typologie. Příznačný byl též název této významné akce: Type in Wonderland.

Konference trvala 4 dny, pro některé z nás dokonce 5, protože první den se konalo několik úvodních workshopů na nejrůznější témata. Zúčastnil jsem se semináře na využití jungovských archetypů v organizacích. Jde o velmi zajímavý a nový přístup k rozklíčování toho, co se ve firmě, týmu, jednotlivcích může odehrávat za "archetypální" příběh – od příběhu bojovníka, přes příběh ničitele nebo milovníka, až po příběh mudrce či "blázna".

V rámci hlavního programu konference jsem vystoupil na workshopu Kulturní a sociální diverzity s příspěvkem o významu typologie v naší zemi a kultuře. Panelové diskuse se účastnili odborníci z USA, Belgie, Kuvajtu a Saudské Arábie. Tento úžasný kulturní koktejl umožnil nahlédnout význam typologie z nejrůznějších historických a sociálních souvislostí.

Úřadující prezidentka APT (Association for Psychological Type) Katherine Hirsh, která byla také již několikrát v Praze, vyjádřila podporu našemu úsilí o další propagaci jungovské typologie na českém a slovenském trhu. Velmi zajímavé bylo též setkání s Lindou Berens a Dariem Nardi, dvěma významnými odborníky na problematiku využití temperamentové teorie a dynamiky typu v organizační psychologii.

Již teď se těším na konferenci Evropské asociace pro osobnostní typologii (EAPT), která se bude konat příští květen v Paříži a na kterou Vás též srdečně zvu.


PhDr. Norbert Riethof  /   Managing Director
Coaching Systems s.r.o.
Blanická 28   |   120 00 Praha 2 - Vinohrady   
Telefon: +420 272 731 401   |   Mobil: +420 731 186 169
E-mail: info@coachingsystems.cz
www.coachingsystems.cz