Newsletter 2011/02

VYUŽITÍ MBTI V LIFE COACHINGU

Právě jsem se na dva roky přestěhovala do Kuala Lumpur, kde budu moci díky internetu a dálkovým letům pokračovat v práci pro Coaching Systems. Nové působiště však přináší příležitosti i změny. Dokážu se coby "pamětnice" nesčetných organizačních změn, která léta pomáhá klientům zvládat životní a pracovní změny, se stěhováním vypořádat? Znám všechny dobré a špatné stránky transformačního procesu. Zvládnu to tedy? Změny jsou nevyhnutelné; jak s nimi naložíme, záleží na naší volbě. Mohu potvrdit, že emocionální stránka může někdy převážit tu racionální – zvláště když koupě SIM karty vyžaduje návštěvu tří obchodů a více než hodinu času!

Při pozorování adaptačních výkyvů, vzestupů a pádů, mé 16-ti leté dcery, jsem si uvědomila, jak může osobnost ovlivnit pohled na svět a přístup ke změnám. Mám v oblibě model osobnostní typologie MBTI, který zkoumá čtyři různé preference, a považuji jej za užitečné východisko pro úvahy o změnách a pravděpodobné reakci na ně.

Je to prostý model, ovšem dynamický. Preference se naštěstí v průběhu života mění a vyvíjejí. Podle Junga moje dcera prožívá jaro svého života, zatímco já podzim... Kromě toho se preference ovlivňují navzájem, a proto někdo vnímá změny jako vzrušující a stimulující, kdežto u jiného mohou vést ke konfliktům. Když hovořím se svou dcerou – sama patřím k typu ENTP – používám takový jazyk a příklady, které jí (sama je ISTJ) nepomohou danou příležitost pochopit ani probrat. Já potřebuji o věcech mluvit – ona potřebuje prostor, aby o nich mohla niterně uvažovat. Dívá se na to, co je tady a teď; já se dívám na to, co by být mohlo.

V práci však často hovoříme o organizačních změnách tak, jako by je všichni zaměstnanci měli prožívat podobným způsobem. Teorie změn jsou užitečné pro základní přehled fází, jimiž skupina lidí pravděpodobně projde; do briefingů však musíme zahrnout také něco, co každému z nás pomůže pochopit rozdíly, které se u jednotlivých lidí v průběhu změn projeví – rozdíly v reakcích, potřebách, jednání a přínosu jednotlivců ke změnám. Osobní typologie MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) pro diskusi o individuálních rozdílech v průběhu změn nepochybně poskytuje dobrý základ.

Uvažme jen jeden stručný příklad: Zamyslete se nad situací, jak byste na ni reagovali a jaký přístup zvolili.

a) Klíčová zaměstnankyně, která pro firmu pracuje 12 let, profesně v ní vyrostla a je špičkovou odbornicí na danou oblast. Dokonale zná procesy a historii svého oboru a jeho historii. Je velmi výkonná, logicky založená a striktně dodržuje termíny. Když někdo navrhne změny v oblasti její práce, může zaujmout velmi defenzivní stanovisko.
b) Její nová nadřízená má za úkol provést zásadní změny, které v této klíčové oblasti ušetří 20 % rozpočtu. Je známá svým strategickým uvažováním a vynalézavým přístupem – což v konkurenčním podniku přineslo vynikající výsledky. Je hovorná a plná nadšení, což může vést k tomu, že např. na poradách neposkytuje ostatním dostatek prostoru.

Každá z těchto dvou osob bude vnímat změnu jinak. Obě budou muset najít způsob komunikace, který respektuje hledisko protějšku. Zaměstnankyně potřebuje znát logické zdůvodnění změn, jinak může nabýt dojmu, že "je to všechno jen chaos". Nadřízená bude muset o změně hodně hovořit a vysvětlovat ji, bojovat za její prosazení a ztrácet trpělivost se "všemi těmi, co změně neustále brání". Obě osoby mají velmi silné stránky a organizace musí najít způsob, jak je využít. Jedna osoba přináší logiku, řád a strukturu; druhá vizi a energii. Když se nepodaří pochopit potřeby, přání a preference druhých, změna a potřebné výsledky se nemusí dostavit. A to není zdaleka všechno – jen kdyby na tento článek bylo více místa! Já se teď každopádně musím snažit neztratit se ve vlastní transformaci a rozumět své dceři. Osobnostní typologie MBTI je skutečně užitečný nástroj pro přemýšlení o našich preferencích a preferencích druhých, abychom spolu mohli hovořit, navzájem si naslouchat a podporovat se.


Claire Dickson   /   Managing Consultant
Coaching Systems s.r.o.
Blanická 28   |   120 00 Praha 2 - Vinohrady   
Telefon: +420 272 731 401   |   Mobil: +420 731 186 169
E-mail: info@coachingsystems.cz
www.coachingsystems.cz