Newsletter 2012/01

Moje osobní zkušenost s Academy of Coaching Excellence

Patricie Chvojková

Koučování má mnoho odborných definic. Pracuje s potenciálem a dovednostmi. Zaměřuje se na výkon a výsledek. Pomáhá nalézt cíle, uvědomit si plně realitu a objevit mnohdy nečekaná řešení a možnosti. To vše a mnoho jiných teoretických poznatků a východisek Vás naučí odborné publikace a kurzy. Dozvíte se, co koučování je a není, jaké má mít kouč dovednosti, jak vést rozhovor i jaké techniky používat. Budete-li mít „dobrého“ učitele a budete-li zodpovědný žák, získáte potřebný a cenný základ znalostí.

A pak …chce se mi říci doufejme…narazíte i na první překážky a pochybnosti. Začnete přemýšlet, kde v té teorii jsem já. Co chci a nechci, jak moc mne ovlivňuje moje osobnost a zkušenost. Začnete nejen koučovat druhé, aby rozšířili své uvědomění a posílili svou zodpovědnost, ale také sebe sama. Uděláte druhý významný krok na cestě k tomu být skutečný kouč.

Některé věci zvládneme sami, k jiným potřebujeme ostatní. Informace lze individuálně nastudovat, ale k tomu, abyste se je naučili v praxi používat, potřebujete pomoc a zpětnou vazbu od druhých. A právě to Vám umožní sebezkušenostní výcvik.

Pro mne je koučování cesta. Čím po ní jdu déle, tím více si uvědomuji, že nejhorší co můžu udělat, je jít slepě a automaticky. Myslet si, že ji znám „jako své boty“ a předpokládat, že mne nic a nikdo už nemůže překvapit. Proto upřímně a sama za sebe každému, kdo si chce nejen odnést informace, ale také se rozvíjet… přemýšlet… cítit… najít sebe sama… vytvořit si svůj vlastní koučovací styl, doporučuji tento výcvik.

Foto ze semináře 1 Foto ze semináře 2
Foto ze semináře 3 Foto ze semináře 5
Foto ze semináře 4 Foto ze semináře 6
Foto ze semináře 7


Patricie Chvojková  /   Lektor a kouč
Coaching Systems s.r.o.
Blanická 28   |   120 00 Praha 2 - Vinohrady   
Telefon: +420 272 731 401   |   Mobil: +420 731 186 169
E-mail: info@coachingsystems.cz
www.coachingsystems.cz