Newsletter 2011/02

MARJORIE SHACKLETON
- akreditovaná supervizorka exekutivních koučů z Velké Británie navštívila na naše pozvání Prahu

Marjorie Shackleton Marjorie strávila v Praze pouhé dva dny, přesto stihla být 20. října 2011 hlavní prezentátorkou na tradičním večeru EMCC (European Mentoring and Coaching Council) a následujícího dne moderátorkou workshopu „Supervize v koučování“. Tento námi pořádaný workshop na velmi aktuální téma se uskutečnil ve velmi příjemných prostorách hotelu Hilton Old Town.

Marjorie nám v praxi předvedla ukázku své práce, která koučovaným poskytla příležitost na vlastní kůži zažít profesionální skupinovou supervizi. Marjorie nám ukázala způsoby jak se stát zralejším koučem, ale také nám představila jak vlastní koučovací praxi rozvíjet a reflektovat. Aktivní koučování proběhlo v anglickém jazyce ve skupince 10 osob. Pro všechny to byl nezapomenutelný zážitek.

Kdo vlastně je Marjorie Shackleton? Marjorie má rozsáhlé zkušenosti s rozvojem jednotlivců a týmů v organizacích a s řízením programů organizačních změn ve Spojených státech, Kanadě a Velké Británii. Zájem o supervizi získala hned na počátku své kariéry v oblasti klinické sociální práce a psychoterapie, kde supervize vždy sloužila jako prostor pro reflexi a zdroj nových výzev, opory a nových poznatků. Na Academy of Executive Coaching absolvovala program Advanced Executive Coaching. Na tomto institutu nyní působí ve vedení fakulty a vede studijní programy Advanced Diploma in Executive Coaching, Psychology of Coaching a Gestalt Coaching Skills.

Marjorie rovněž absolvovala kurz gestalt psychoterapie a je propagátorkou supervize a psychologie koučování coby rozvojových oblastí v rámci komunity koučů. Je absolventkou kurzů supervize koučů na Academy of Executive Coaching a v Bath Consultancy Group a inspiraci čerpá od svých mentorů v oblasti koučování a supervize – Petera Hawkinse, Grahama Lee a Michaela Carrolla. Její styl supervize vychází z přístupu systemické, gestalt i psychodynamické školy. Marjorie má akreditaci kouče a supervizora koučů.

Foto ze semináře 1 Foto ze semináře 2


PhDr. Norbert Riethof  /   Managing Director
Coaching Systems s.r.o.
Blanická 28   |   120 00 Praha 2 - Vinohrady   
Telefon: +420 272 731 401   |   Mobil: +420 731 186 169
E-mail: info@coachingsystems.cz
www.coachingsystems.cz