Newsletter 2012/01

Účast na konferenci Britské asociace pro typologii (BAPT)

V březnu tohoto roku mi bylo potěšením aktivně se zúčastnit výroční konference BAPT v Londýně. BAPT je významná britská nezisková organizace, založená v r. 1989 obdivovateli a následovníky Carla Gustava Junga a nadšenými propagátory a uživateli Myers-Briggs Type Indicator®(MBTI®).

Můj příspěvek na téma Type and Leadership se zabýval klíčovými trendy v rozvoji vůdcovství a rolí osobnostního typu při vedení lidí. Mou základní tezí bylo, že se každý z nás může stát lídrem – svým jedinečným způsobem. Jde o to odhalit své silné stránky a uvědomit si, co naopak nepreferujeme. Vůdcovství je především o aktu „dávání“ – o předávání toho, co ostatní nemají nebo ani mít nemohou. Tam patří i osobnostní preference, protože podle MBTI® existuje 16 různých osobnostních typů!

Měl jsem radost, že jsem mohl prezentovat své zkušenosti na tak prestižním fóru a plodná diskuse v závěru mého workshopu byla pro mě důkazem, že je téma aktuální a má smysl se k němu neustále vracet. Více informací o mém workshopu najdete v časopise společnosti BAPT s názvem TypeFace (TypeFace - Winter 2012), kde si také můžete přečíst rozhovor, který se mnou vedla Clare Howard.


PhDr. Norbert Riethof  /   Director
Coaching Systems s.r.o.
Blanická 28   |   120 00 Praha 2 - Vinohrady   
Telefon: +420 272 731 401   |   Mobil: +420 731 186 169
E-mail: info@coachingsystems.cz
www.coachingsystems.cz